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About/Sobre L-MO

In 2005, a project called "Latino Muslim Outreach Program," or LMOP, was established to educate the Latino community about Islam. It served as a resource for both Muslims and non-Muslims, by way of support groups, propagation, and volunteer services in various communities. LMOP facilitated the production of educational packets about Islam, Spanish pamphlets, and audio lectures about Islam in Spanish. Since then, it has evolved to serve the demand for electronic information. The goal of the new "Latino Muslim Reporter" is to build bridges of communication between Muslims and Latinos, focusing on gathering educational information about Islam in the Latino community under one umbrella. On this site, there are articles about current events, history, culture, Muslim Latinos in the US and Latin-America, conversion stories, and much more, both in English and Spanish. LMOP once promised to be "La Voz Latina del Islam (The Latino Voice of Islam)," from the creators of Hablamos Islam (www.hablamosislam.com), we hope to continue to be that voice insha'Allah.
En 2005, se estableció un proyecto llamado "Latino Muslim Outreach Program", o LMOP, dedicado a la educación sobre el Islam para la gente Latina. Sirvió como un recurso para los musulmanes y no-musulmanes, por medio de grupos de apoyo, propagación, y servicios voluntarios en varias comunidades. LMOP facilito la producción de paquetes con materiales educativos sobre el Islam, folletos en español, y audio de lecturas islámicas en español. Desde entonces, se ha evolucionado para servir a la demanda de información electrónica. La meta de la nueva página, bajo el nombre Latino Muslim Reporter, es construir puentes comunicativos entre los musulmanes y los latinos, enfocandose en reunir información educatíva sobre el Islam en la comunidad latina. Aqui se encuentran articulos sobre las noticias actuales, historia, cultura, los musulmanes latinos en los estados unidos y en latinoamérica, conversiones, y mucho más en inglés y en español. El lema de L-MO es ser "La voz latina del Islam", de los creadores de Hablamos Islam, esperamos continuar siendo esa voz, insha'Allah.

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Brazilian Feijoada Halal

Recipe for Halal Brazilian Feijoada (Northeast style, minus the pork!) Courtesy of Yasminah Ketchman, 2012 Cooking time: All day • 1 pound (450 grams) dry black beans • 4 Tbsp olive oil • 2 large onions, sliced • 1 head of garlic, peeled and chopped (Don’t skimp on the garlic!!!) • 1 pound lean beef chuck, in one piece • 1 pound (450 grams) carne seca (dried beef) or cornbeef, cut into chunks • 1/2 pound (225 grams) fresh sausages, such as beef sausage • 1 pound (450 grams) smoked sausage, such as smoked beef sausage • 200 grams bacon (beef or turkey) • 3-4 bay leaves • 3 sprigs parsley • 2 sprigs thyme • 3/4 teaspoon salt • 1/2 teaspoon freshly ground black pepper • 3 1/2 quarts water • 4 cups black beans, picked over, soaked overnight, and drained Soak the smoked and salted meats in a large pan overnight (just enough water to cover the meat). The next morning, drain, rinse, and soak again until ready to cook. In a large heavy stock pot, heat the oil over medium...

La influencia de los árabes musulmanes en España

Escrito por Wendy Díaz, 2005 En el año 711 el gran general musulmán, Tariq ibn Ziyad, acompañado por un ejército de 7.000 soldados, cruzó el estrecho desde el norte de África hacia España. Durante ese tiempo, el gobierno visigodo de España, dirigido por del Rey Rodrigo, estaba debilitado. Muchos españoles protestaban por la incompetencia de este reinado y sus protestas habían llegado a oídos de Musa ibn Nusayr, gobernador del norte de África. Los árabes encontraron la perfecta oportunidad para entrar a la península Ibérica. Cuando el ejército llegó a España, quemaron sus barcos, determinados a permanecer allí y extender el imperio musulmán. El estrecho que separa la península al norte de África, todavía lleva el nombre del general Tariq ibn Ziyad: Jabal-at-Tariq o Gibraltar, que significa “la montaña de Tariq.” Después de derrotar al ejército visigodo, los musulmanes, luego llamados “los moros,” siguieron su conquista hasta Toledo y establecieron tratados con los españoles. La tier...

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When I began learning about Islam, I met people from many different countries and started being exposed to a wide range of cultures. One thing I find we have in common are some of our foods, which although may look the same or similar, have totally different flavors and preparation/cooking styles. One of these ethnically diverse dishes is dumplings, dough or pastries stuffed with spiced meats and/or vegetables. The Puerto Rican variety is called an empanada or empanadilla. When Pakistanis ask me what they are, I tell them they are like a Spanish version of a samosa! One thing is certain: They are a hit no matter where in the world we are from. Empanadas are sold by street vendors on the side of the road, corner stores, beachside, and anywhere else Puerto Ricans get together. The dough can be golden brown or orange from the annanto used as a coloring. This recipe has been passed down from my mother, although we don't tend to write down the amount of each ingredient. Our traditi...